Cartea I: Unde cântă vântul (IX)

aurora___lotc_by_damascus5-d5uwutaVI.

Alastair, după vechiul său obicei, se așeză la birou și a început să răsfoiască niște dosare în timp ce își sorbea cafeaua. O parte din biblioteca mare, ce ocupa tot peretele din spatele biroului a început să se miște, încet, dând la iveală ușa secretă pe care a intrat o nimfă. Era palidă la față, iar ochii ei nevăzători, cu pleoapele sidefii mereu lăsate în jos, rămâneau nemișcați de la începutul timpului. Nimfa nu era foarte înaltă, cu forme delicate, dar oarecum ascuțite. Urechile subțiri, dantelate, erau înrămate în șuvițe de păr roz, scurt până la umeri, voluminos, cu o tentă de lila. În mâini, nimfa ținea un pergament ce mirosea a fier.

– Maiestate, astăzi dimineața am primit un colet.

Vocea ei calmă și blândă tremura. Se simțea o tensiune în biroul regelui. Pajul, care a intrat pe ușa cealaltă ca să aducă micul dejun, a rămas perplex când a văzut nimfa în birou; căci biblioteca, și ușa din urma sa, era un spațiu misterios pentru majoritatea locuitorilor din palat. Totuși, nu a spus nimic, ci a pus tava argintie pe birou și a rămas în fața regelui.

– Yvars, cheamă un locotenent din garda mea personală.

– Da Maiestate, și închinându-se, pajul a dispărut după ușa pe care a intrat.

Elful a desfăcut pergamentul și a început să-l citească atent, încruntându-se. S-ar putea să o fi găsit, se gândi; dar cine știe cât de exacte sunt informațiile… O respirație ușoară îi aminti că nimfa se afla încă în cameră.

– E singura informație?

_haze__black_flame_caller_knight_by_ruanjia-d6j76p1– Da Alteță, cea oficială; din sursele neoficiale se zvonește că ea nu se deplasează singură, că are un un gardian, sau în orice caz, o persoană în care are încredere.

– Altceva?

– Ar mai fi ceva… un spion a afirmat că gardianul i-a spus să se îndrepte spre cetatea Zefir; dar drumul ales…

Regele tresări; o urmă de neliniște îi umbri chipul.

– Grădina?

Nimfa a confirmat cu o ușoară închinare a capului. Elful a mai vrut să spună ceva, dar în acest timp s-a auzit un ciocănit în ușă.

– Intră.

Ușa s-a deschis, iar în spatele ei a apărut un elfid îmbrăcat în uniforma gărzilor regelui.

– Distandi, poți să ne părăsești; dacă mai ai vreo informație, te rog să nu eziți să mă deranjezi.

Nimfa nu a răspuns nimic, dar s-a retras, cu o ușoară plecăciune, pe ușa pe care tocmai a intrat elfidul.

Alastair l-a privit puțin absent; totuși, i-a atras atenția faptul că elfidul nu părea a fi obișnuit.Înalt, cu un corp bine făcut, specific soldaților săi, acesta avea părul lung, strâns în coadă, cu câteva șuvițe ce-i cădeau pe lângă urechi; ochii potriviți, puțin oblici, limpezi. Era o singură curiozitate: Atât ochii, cât și părul erau de culoarea abanosului, ceea ce este neobișnuit pentru această rasă. Regele parcă uită de de a chemat un militar:

– Prezintă-te.

Elfidul s-a așezat într-un genunchi.

– Davir, locotenent în armata domniei voastre.

– Cine sunt părinții tăi?

-Nu știu, Alteță. Sunt din Mios.

– Orfan deci… se pare că enigma culorii va rămâne o taină… câți soldați sunt liberi în momentul acesta?

– Cel puțin 20.

– Astăzi vei pleca în misiune.

(c) Sursă imagini: 1. Aurora lotc de Damascus pe Deviantart și 2. Haze black flame caller knight de Ruanjia pe Deviantart.

Anunțuri

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

3 responses to “Cartea I: Unde cântă vântul (IX)

  • distandi

    Sunt o nimfă!! Nu pot să cred, sunt o nimfă! Citeam, citeam și de-odată..uimire! Chiar e numele meu. Mulțumesc dragă vulpiță de scorțișoară! Mulțumesc mult! Eu am rămas în urmă cu lectura, în sensul că mai citesc când mai am timp, de la serviciu și rămăsesem la ultimele două și acum când am citit….ooof! Abia aștept continuarea! Pe când?
    Mulțumeeeeeeeeesc!!!! >:D<

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: