Culori și sunete difuze

__sleeping_beauty___by_strong_machine-d3ktr0vAș fi vrut să mă îndrăgostesc de o culoare. Una aparent simplă, și totodată, plină de strălucire, capabilă să lumineze sufletul unui muritor, transformându-l într-o pală de vânt.

Mi-ar plăcea să fie o culoare mistică, de nuanțe albăstrui, jucând feste pe pereții albi, imaculați, plini de amintiri prea puțin importante. Un albastru cald, care să se oprească în părul meu roșu și să-i neutralizeze furia și sentimentul de nimicnicie.

În orașul X astăzi a nins. În Y, soarele a luminat străzile prăfuite. În orașul meu, a plouat toată ziua. Un gri de martie apăsător, similar aceluia din anul trecut. Un martie rece, în care culorile se pierd toate în una singură și – cât de mult mi-aș dori! – ca această culoare să fie albastrul senin, eliberator!

Dar albastrul se ascunde undeva în spatele norilor grei, plini de cenușă. Știu că e acolo, că-l voi (re)vedea în curând, dar febra așteptării mănâncă prea lent secundele, minutele, orele și zilele ce se târăsc alene prin aer.

Un albastru va aduce cu el și aurul soarelui, și buzele dulci ale macilor, și rozul pal al florilor de cireș, și ochii de smarald al grădinii. Așteaptă, lumină pală, așteaptă-ți raza de culoare!

Reclame

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

2 responses to “Culori și sunete difuze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: