Fantoma de la operă (1909) de Gaston Leroux

Phantom of the opera coverApărută pentru prima dată în 1909, Fantoma de la operă dezvăluie o poveste de dragoste pasională, sinistră, acompaniată de orchestra diavolului. Având drept sursă opera însuși, cum s-a exprimat autorul, romanul face parte din lista lecturilor ce mi-au plăcut nespus de mult.

Christine Daae, o tânără orfană de mamă, este îndrăgostită de muzică, mai ales de vioara tatălui său. Moartea acestuia însă îi va lăsa o amintire tristă și o imagine a unui anumit Înger al muzicii, întâlnirea căruia o va schimba definitiv. Venită în Paris, Christine îl întâlnește pe Raoul, vicontele de Chagny, un tânăr ce se lasă dus de valurile sentimentului, fără a-i păsa de statutul social. Suflet nobil și naiv, acesta vrea nespus de mult să fie alături de aleasa inimii, deși anumite evenimente apar drept piedici pentru fericirea tinerilor. Un alt impediment ar fi însuși fantoma de la operă, Erik, un individ misterios, cu gânduri diabolice și un geniu al muzicii. În acest triunghi amoros, vraja muzicii este inevitabilă.

A fost o lectură plăcută ce mi-a captat atenția într-o seară tristă de august. Firul narativ este captivant, descrierea detaliată a decorului, a personajelor și a sentimentelor lor este captivantă, ducând cititorul direct în lumea operei. Dialogul personajelor este antrenant, fiecare fiind portretizat foarte bine de propriile afirmații, gânduri, acțiuni. Deși face parte din categoria iubirilor cu final fericit, atmosfera creată în jurul acestui sentiment conferă o lumină aparte, cititorul rămânând vrăjit până la finalul cărții.

Anunțuri

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

2 responses to “Fantoma de la operă (1909) de Gaston Leroux

  • distandi

    Așteptam un semn că mai treci și pe aici. Se pare că și tu ești pierdută între cuvinte,file de carte și povești. Eu la fel, dar și printre morminte (chiar înainte să închei șantierul arheologic pe acest an, am descoperit un mormânt, ceea ce m-a încântat peste măsură).
    Hei, o toamnă frumoasă își doresc! Gânduri bune către tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: