Reportaj cu gânduri și imagini

În viață există perioade relativ scurte, de o lună sau două, în care ai impresia că te schimbi radical și totuși treptat, în câteva zeci de zile care par a fi câțiva ani.

Mai ieri parcă eram pe malul unei ape furioase, lovind orbește în mal, aducând miros de sare. Astăzi, am văzut aceeași apă, mai lină, mai calmă, mai melodioasă, mângâind pietrele cu un instinct matern.

Atunci și astăzi

Mai ieri parcă, vântul sufla cu gheață, făcând ochii să lăcrimeze; primăvara nu mai venea, se lăsa prinsă în capcana frigului. Astăzi însă, aceasta s-a transformat treptat în vară, aducând, odată cu vântul, miros de praf.

Atunci și astăzi

Mai ieri parcă, scoarța copacilor privea întristată cerul gri, dușmănos și apăsător, ca o povară pe suflet. Astăzi, același cer privește lumea cu ochii lui limpezi, veșnic vii, albaștri; coroana copacilor întinerește parcă scoarța plină de riduri.

Atunci și astăzi

Mai ieri parcă, privind în zare, se vedea un morman de pădure moartă, îmbrăcată în sunetul apei tulbure. În urechi se auzea o voce apăsătoare. Astăzi însă, pădurea trimite parfumul ei de verde-crud pe celălalt mal, unde se aud voci de copii. Apa lină trezește la viață peștișorii ce se îndreaptă spre lumină. Razele calme ale unui apus de soare se odihnesc pe oglinda ei.

Atunci și astăzi

Mai ieri parcă, domnea o liniște macabră, o tristețe insuportabilă, mânată de amintiri frumoase, hrănită din răni provocate de oameni dragi. Astăzi, liniștea este spulberată de păsările ce nu mai tac. Tristețea din suflet a lăsat doar o urmă melancolică, dulce; amintirile trezesc un zâmbet resemnat, dar sincer. Rănile s-au vindecat. Le-a vindecat apa, cerul, lumina, viața, timpul.

Atunci și astăzi

Să aveți o primăvară minunată!

Flori

Advertisements

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. View all posts by Elena Druță

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: