Femeile din viața mea

Ea nu este singură; ea are mai multe forme, fiecare fiindu-mi dragă în felul său.

***

O primă ea este scundă, împovărată de peste 70 de veri, cu mâinile uscațive și calde care cândva îmi împleteau părul în cosițe. Îmi plac ochii ei resemnați; îi admir caracterul, puterea pe care a avut-o ca să treacă printr-o viață plină de amărăciuni și totuși să-mi zâmbească. Ea e cea care va pleca prima; mă deprimă, pentru că e prea puțin timp pentru ea și prea multă durere ce va rămâne…

Cealaltă ea e o ființă ce nu corespunde vârstei pe care o are. Mulți oameni tind să ne compare, să-mi zică cât de mult semănăm. Cred că asemănarea e mai puțin fizică – nu am înfățișarea unei nimfe cu ochi de un bleu spălăcit și părul de un auriu curat. Cel mai probabil  seamăn cu ea când zâmbesc; când sunt furioasă; cred că de la ea am moștenit trăsătura ce sare în ochi: ființă mereu revoltată pe toți și pe toate. Cu ea seamăn când sunt veselă; câteodată prind în vocea mea intonația ei.

Frumusețe suavă (sursă: tumblr)

Adolescența mi-am petrecut-o în anturajul a altor trei ele. Prima, cea mai apropiată de sufletul meu, îmi semăna mult și era foarte rebelă. Deși avea cercul ei de prieteni total diferiți de oamenii pe care-i plăceam, îi mulțumesc pentru faptul că m-a acceptat așa sum sunt, cu toate neajunsurile mele. A doua ea a fost tot timpul un model de maturitate pentru mine; deciziile ei sunt tot timpul corecte, e un bun consilier și ascultător. A treia ea m-a învățat că trebuie să mă iubesc așa cum sunt, să-mi apreciez calitățile, să-mi accept defectele, să realizez că sunt frumoasă. Le mulțumesc celor trei zâne că au fost lângă mine și au participat la transformarea mea dintr-o omidă într-un fluture.

O altă ea dragă mie e o persoană pe care o iubesc pentru faptul că e atât de diferită de mine. E nepăsătoare față de ceea ce se întâmplă în jurul ei: trăiește clipa, nu-și consumă zilele din viață gândindu-se la evenimente din trecut sau oameni care-i sunt străini. I-am admirat răceala – o trăsătură pe care nu o văd în mine și pe care mi-aș dori să o am.

Ea n-a râs când i-am zis despre fluturi și scorțișoară; nu m-a considerat frivolă, sau nebună, sau imatură. Am aflat că semănăm în multe aspecte; o admir pentru ceea ce este. Am impresia că voi semăna cu ea, deși nu suntem legate prin sânge. Și dacă într-adevăr semănăm atât de mult, aș vrea să cred că sunt o persoană interesantă. Sper că zâmbește acum; îmi place zâmbetul ei matern.

Ea este puternică. Oricâte lucruri nu s-au întâmplat în viața ei, a trecut peste, a filtrat oamenii de lângă ea și a aruncat relațiile și lucrurile inutile. Este foarte perseverentă – o altă trăsătură de caracater care-mi lipsește în totalitate. Îmi place de ea pentru că are un țel pentru care luptă; îmi place pentru că știe să judece anumite situații fără să le transforme în drame. Îmi place că pot găsi sprijinul necesar în persoana ei.

Pe ea o cunosc de foarte mult timp. Uneori mă simt ca o soră mai mare – ne sfătuim reciproc, râdem la două noaptea, ne împărtățim gânduri, păreri, sentimente. Ceea ce-mi place la ea este deschiderea spre lume; tot timpul va găsi limbă comună cu cineva, va ști să-și dibuie locul printre oameni într-un anturaj prea puțin cunoscut. Este sociabilă și are un caracter plăcut; e zburdalnică ca o jună într-o dimineață de mai.

***

Ea este o femeie superbă. Chiar dacă cuprinde în interiorul ei atâtea alte de ea, cert este un lucru: m-a ajutat când mi-a fost greu; mi-a fost alături când nu știam ce să fac; m-a consolat; m-a iubit; m-am apreciat; m-a învățat că viața constă din mai multe probe și căi și sunt singura care poate alege; m-a învățat că prietenia și iubirea sunt foarte imporante în viață. Îi mulțumesc și-i doresc o primăvară la fel de minunată ca zâmbetul ei, în interiorul căreia se ascund atâtea altele, la fel de frumoase…

Anunțuri

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: