Aş dărui toamna aceasta…

Ţi-aş dărui toamna aceasta. O toamnă caldă, pictată în culorile soarelui, amurgului, părului meu… o toamnă caldă, care treptat îşi schimbă lumina radintă în una mai calmă, însoţită de picături de ploaie reci, alunecând pe bulevardul plin de frunze…

Ţi-aş dărui toamna aceasta ţie şi aş încerca să-i menţin culoarea cât mai mult. Ştiu că nu-ţi place griul, vântul, ploaia, melancolia. Aici suntem total opuşi – îţi găseşti  plictiseala acolo unde începe melancolia mea. De fapt, nu ştiu sigur,  nu te-am întrebat niciodată.

Astăzi ieşisem în oraş, exact în momentul potrivit pentru a nimeri sub ploaie. Îmi place să cobor Copoul alunecând uşor de tot pe asfaltul ud, ascultând melodii de la Depeche Mode sau Reamonn, păşind oarecum neîndemânatic în noii mei bocanci. Îmi place să ascult liniştea ce domneşte în parc, îmi place să văd oamenii ce încearcă să se ascundă de ploaie, oamenii care merg grabit, cu capul aplecat… ploaia e cel mai bun ascunziş, de altfel, unde nu poţi diferenţia picăturile de apă de lacrimi.

Ai plâns vreodată în ploaie? De ce ai plâns? De frică, de durere, de melancolie, sau ai început să plângi aşa, împreună cu cerul?

Advertisements

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. View all posts by Elena Druță

One response to “Aş dărui toamna aceasta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: