Poveşti de vară (II) – Regina

…Lent şi-a dezgolit umerii , mijlocul, picioarele, lăsând să-i cadă jos rochia din mătase roşie. Şi-a aruncat în grabă pantofii, colierul şi cerceii sub pat şi a ieşit pe balcon, pe imensul ei balcon în stil grecesc; dacă s-ar fi născut cu ceva sute de ani în urmă  ar fi putut fi Regina, la picioarele căreia cădeau mii de robi şi mai ales, inimi înrobite de bună voie.

Dar şi acum, sute de ani mai târziu e la fel de Regină precum atunci. Smoala ochilor străluceşte în lumina lunii şi pielea sidefie îşi împrăştie razele pe muşcatele înflorite de pe balcon. Pe umerii mici şi acuţiţi cade, ca un voal, părul ei negru şi lung. Dacă ar fi roşcată ar semăna cu Afrodita, dar ce-i pasă ei de zeităţi daca singură e aproape una?

…Şi aşa în fiecare seară, după strălucire în lumea mondenă, presărată cu diamante şi şampanie scumpă ea revine acasa ca să iasă pe balcon cu o ceaşcă de ceai negru, aruncându-şi pe umeri ca o mantie părul negru, bucălat, scăldându-şi pielea argintie în noapte.

Anunțuri

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: