Mirajuri de gri

Îmi amintesc  de  o fâşie vagă din viaţa mea. Care a însemnat ceva mai mult pentru mine şi ceva mult mai puţin pentru lume. Un mic univers pe care l-am creat, pe care tot eu l-am distrus.

Doare foarte mult atunci când dintr-o dată, dintr-o singură imagine reînvie o amintire dureroasă. Una extrem de dureroasă, care s-a uitat parcă, care nu mai afecta viaţa de zi cu zi, şi la un moment pac! Şi s-a rupt sigiliul…şi parcă totul e la fel, şi totuşi imaginile revin şi distrug zidul proaspăt renovat al încrederii şi siguranţei tale. Zidul pe care l-ai construit cu frânturi din suflet, piatră lângă piatră, nuanţe de gri pronunţat de zilele ploioase din sufletul tău; efecte de gri strecurate în lacrimile tale neplânse; griul din eternul Regret sau Empty care îţi tot ţipă în urechi ca un blestem…regreţi?  Şi ce dacă!  Amintirile rămân, nu contează că urăşti ziua când v-aţi intersectat.

…Şi te doare o rană spălăcită şi prost bandajată, o rană care se deschide în fiecare zi. Devii tot mai tristă şi abătută, chiar dacă încerci să maschezi totul cu eternul zâmbet fals, mască învechită pe care nu mai ştii să o porţi cum trebuie. De când nu te-ai văzut zâmbind sincer! Şi ce auzi? Un râs forţat sau un rânjet în semn de „sunt bine”, O pălăvrăgeală fără sens şi pierderea timpului într-un spaţiu virtual, chiar crezi că astfel vei scăpa de realitate? Crezi că dacă încerci să te ridici nu-ţi va reuşi? Sau preferi să te menţii pe poziţia de „sunt bine”, să râzi fals şi să debitezi tot ce-ţi vine prin cap, să continui să trăieşti în aceeaşi monotonie sufletească şi să  să îţi reciteşti amintirile?

Deschide ochii, sprijinându-te de pământ cu palma, ridică-te încet, dar sigur, desfă-ţi frumuseţea în vânt, mergi cu capul ridicat, cu ochii limpezi şi cu sufletul ascuns adânc, fără a permite cuiva să-l invadeze. Nu mai zâmbi fals, arată că de fapt te doare şi fii onestă. Fii aşa cum eşti, nu aşa cum vor alţii să te vadă.

Sau îţi este frică să nu mai ai nuanţe de gri?…

Reclame

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: