Efectul bumerangului

Nu poţi cere dragoste atât timp cât nu oferi afecţiune; nu poţi aspira la ceva atât timp cât nu realizezi ceva în aschimb; nu poţi urî atât timp cât  nu faci şi tu pe cineva să te urască.

Nu poţi face nimic fără ca să răspunzi de faptele tale. Efectul bumerangului  este binecunoscut tuturor, însă nu fiecare este în stare să descopere în nenorocirea/fericirea care l-a lovit „bumerangul”. Suntem noi, oamenii , atât de nătângi încât nu observăm că tot ce ni se întâmplă în viaţă este o urmare a unui lucru petrecut în trecut, o urmă a noastră pe acest pământ, în această societate, în folosul sau defavoarea ei.

Deci, bumerangul. Cred că tuturor li  s-a întâmplat să fie loviţi pe neaşteptate de această banală curbă de lemn, lovitură de darts, 100 de puncte, fericire sau nenorocire. Cineva înţelege de unde s-a întors bumerangul, cineva se vaită că nu a meritat aşa ceva… deşi, poate nu vrea să recunoască pentru sine însuşi că, de fapt, a greşit şi el.

Totuşi, bumerangul poate fi şi unul foarte plăcut, o surpriză din partea sorţii pentru cine ştie ce lucru mărunt sau nu făcut cuiva, cândva.

Nu vreau să fac filosofie iaici, doar că recent  am fost lovită şi eu de acest „bumerang”. Unul neplăcut, foarte neplăcut, direcţia căruia nu o putam stabili atunci, de la prea multe stele verzi în faţa ochilor. Acum însă, când şocul şi durerea de la lovitură mi-au trecut, revăd o secvenţă de film vechi, în care eu sunt antagonista, unde arunc cuvinte în vânt şi rănesc oameni. Poate lovitura bumerangului a fost o avertizare? Un fel de trezeşte-te! din partea sorţii?

Nu ştiu, dar cred că voi revizui unele aspecte  ale vieţii. Şi cred că voi avea grijă să nu mai primesc o bucată de lemn în cap.

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: