Balul majoratului LIIS 2011

Balul Majoratului – elevii de la LIIS știu algoritmul distracției

Reportaj realizat de Andreea-Roxana Ciobanu şi Elena Druţă

Această prezentare necesită JavaScript.


Ziua de 25 februarie a fost, în mod cert o zi deosebită pentru elevii claselor a XII-a din Liceul de Informatică „Grigore Moisil”. După un moment special, dedicat majorilor, care a avut loc la Teatrul Luceafărul, în seara de 25 februarie clubul Skye din Copou şi-a deschis larg uşile pentru elevii de la LIIS, veniţi aici să se distreze şi să participe la un eveniment mult aşteptat. Balul majoratului din acest an a fost prezentat de Teodora Ştefan şi Iosif Boancă, animatori desăvârșiți ai serii.

Tema balului a fost, se pare, ținuta office, și de aceea concurenții (câte o pereche de la fiecare clasă) și-au făcut apariția în ținute sobre, impresionând juriul prin seriozitate.

Prima probă propriu-zisă a concursului a fost una de aptitudini. Majoritatea concurenților și-au demonstrat talentul de dansatori, însă am avut parte şi de o pantomimă din partea perechii clasei a XII-a E. După prima probă pe scenă a apărut autointitulatul „magician al Iaşului”, Midas, care a uimit pe unii şi i-a plictisit pe alţii cu câteva trucuri, pentru ca la sfârşit să aflăm că este absolvent al liceului, ceea ce i-a adus un plus de aplauze.

A doua probă a fost o capcană pentru concurenţi: domnişoarele trebuiau să demonstreze că ştiu să facă nodul la cravată şi domnişorii că știu să se descurce cu lama de ras pe… un balon. Cea mai așteptată a fost însă, în mod cert, proba de dans, în cadrul căreia concurenții și-au demonstrat încă o dată talentul.

Concursul a luat sfârşit sub aclamaţiile publicului şi prin susţinerea participanţilor de către clasele lor. Până când juriul a lua deciziat, dj-ul a pus muzică bună, iar publicul s-a ridicat de pe canapele, scena devenind un adevărat ring de dans. Noi am avut ocazia să „prindem” câţiva organizatori din febra dansului şi să le punem câteva întrebări.

Reporter JS: A fost dificil să organizaţi acest bal?

Roxana Apostol (XI D): Da, a fost dificil, însă mi-a plăcut mult să particip la organizarea acestui eveniment.

Reporter JS: E prima dată când sunteţi implicaţi într-o asftel de activitate?

Nicoleta Ichim (XI B): Da, mi-a plăcut să particip la aşa ceva, cred că merită efortul depus.

Reporter JS: Credeţi că v-aţi descurcat bine? Sunteţi mulţumiţi de rezultat?

Teodora Ştefan (XI A): Da,cred că ne-am descurcat bine, m-am implicat mult în organizare, am fost şi prezentatoare, acest fapt mi-a plăcut foarte mult, a fost super, exact ceea ce mi-am dorit. Sunt foarte mulţumită de rezultat.

În organizarea balului s-au implicat Ioana Rotundu (XI E), Monica Nistor (XI E), Teodora Ştefan (XI A), Roxana Apostol (XI D), George Nikolic (XI A), Iosif Boancă (XI B), Nicoleta Ichim (XI B), Silviu Cozmiuc (XI D), Ana-Maria Lucaci (XI E), Irina Asăvoaiei (XI E), Răzvan Ţurcanu (XI E). Fotografii balului au fost Daniel Popescu (XI B) şi Alexandru Cîtea (XI B), iar Mihai Buzatu (XI E) s-a ocupat de grafică şi de afişele de promovare.

Muzica a amuţit şi ringul de dans a redevenit scenă. Participanţii au ieşit pe scenă, aşteptând decizia juriului. Înainte de asta, a avut loc premierea organizatorilor şi a diriginţilor acestora – prof. Liliana Andrici (XI A), prof. Claudia Cărăuşu (XI B), Ionela Chirilă (XI C), Ilie Croitoru (XI D) şi Constantin Alexandru (XI E). După decernare, doamna director a adresat câteva cuvinte pentru absolvenţi, după care a avut loc decernarea premiilor Miss şi Mister, participanţii clasându-se astfel:

Miss şi Mister popularitate: Iuliana Ciobanu (XII A) și Cosmin Dragoman(XII A)

Miss şi Mister Eleganţă: Iolanda Gavrileţ (XII C) și Ionuţ Mihalache (XII D)

Premiul II: Eliza Stan (XII E) și Ştefan Trifan (XII C)

Premiul III: Ana Maftei (XII D) și Silviu Ştefan (XII B)

Miss şi Mister Majorat: Georgiana Şerban (XII B) și Dănuţ Talabă (XII E)

Toţi participanţii au primit premii de la sponsori, iar scena s-a transformat din nou în ring neîncăpător, în așteptarea invitatei speciale a serii: Dj Miki Love. Noi, fiind la datorie, ne-am strecurat în culise şi am stat de vorbă cu participanţii:

Reporter JS: De ce ai decis să participi?

Cosmin Dragoman (XII A): Eram singurul capabil să particip la o astfel de „competiţie”.

Reporter JS: Ţi-a plăcut concursul? Ce părere ai despre probe?

Eliza Stan (XII E): A fost ok, am avut nevoie de câteva repetiţii pentru a ne prezentabine, însă mi-au plăcut, au fost interesante.

Reporter JS: Crezi că jurizarea a fost corectă?

Cosmin Dragoman (XII A): Da, cred că a fost corectă, pentru că atât miss cât şi mister şi-au meritat titlul pe deplin, felicitări!

Reporter JS: Ce impresii aveţi? Cum vi s-a părut concursul, ceilalţi participanţi? Credeţi că aţi meritat titlul?

Dănuţ Talabă (XII E): Toţi concurenţii au fost la fel de buni, organizarea a fost excelentă. Mulţumim organizatorilor… Cât despre titlu, asta a fost la decizia juriului.

Anca-Georgiana Şerban(XII B): Motivaţia pentru a participa la bal a fost să am ocazia să-mi cunosc mai bine atât partenerul, care-mi este şi coleg de clasă, cât şi pe ceilalţi colegi, organizatorii din a XI-a. Printre aceşti oameni am cunoscut persoane de incredere, pe care te poţi baza când ai nevoie. Despre concurenţi… toate perechile au fost bine pregătite, toţi au fost originali şi toţi şi-au dat silinţa. Dacă am meritat tilul de Miss? Da, cred că am meritat, pentru că dacă ar fi să răspund prin prisma pregătirii, toţi am fost pregătiţi, însă dacă membrii juriului au luat această decizie, eu nu am cum să nu fiu de acord cu ei. Dacă nu aş fi meritat titlul, sigur că l-ar fi luat altcineva, nu?

Nici profesorii nu au scăpat de întrebări:

Reporter JS: V-a plăcut acest bal, organizarea, probele pentru miss/mister? Credeţi că jurizarea a fost corectă?

Prof. Anamaria Ghiban: Mi-a plăcut organizarea din acest an, premiile acordate pentrumiss/mister. Toţi concurenţii au fost dezinvolţi şi foarte siguri pe ei, ceea ce arată că sunt pe deplin… majori. Organizarea balului a fost foarte reuşită, mi-au plăcut în mod special prezentatorii.

Prof. Paul Aneci: Nu am ţinut cu nimeni în special, deşi am avut simpatii. A fost o seară ok, totul a fost bine organizat. Aş vrea să o felicit pe doamna Maria Paşcan pentru implicare.

Juriul a fost în acest an alcătuit din patru reprezentanți ai sponsorilor și din trei domni profesori domnul Constantin Alexandru (fizică), doamna Diana-Elena Coman (geografie) şi doamna Angela Crengăniş (desen). Președintele juriului a fost domnul profesor Alexandru.

Reporter JS: A fost dificil să jurizaţi? Ce părere aveţi despre atmosfera din sală? Cum vi se pare seara de azi?

Prof. Alexandru Constantin: Da, a fost dificil să jurizăm, concurenţii au fost bine pregătiţi. Este o seară excepţională!

Reporter JS: Ce impresii aveţi despre organizatori, participanţi? Cum vi s-a părut balul din acest an?

Prof. Carmen Losonczy: A fost un efort deosebit şi apreciez dorinţa de a organiza o seară specială, sper că elevii din clasele a XII-a au apreciat şi i-au transmis mulţumiri. Mi-a plăcut implicarea tuturor candidaţilor la titlurile de miss şi mister, s-a văzut munca lor în fiecare moment. Ce mi-a plăcut cel mai mult este spiritul lor de echipă, am văzut că sunt colegi buni, ştiu să se bucure împreună şi mă bucur că este şi contribuția noastră, a profesorilor, în formarea acestor tineri. Atmosfera a corespuns standardelor elevilor de la info însă îmi pare rău pentru huiduielile adresate Georgianei Şerban, ea şi-a meritat titlul, merită foarte multe pentru tot ce a făcut pentru acest liceu, pentru imaginea acestuia, pentru promovarea lui, ca emisar în Consiliul Naţional al Elevilor, şi regret că nu am reuşit să aducem toţi elevii liceului la nivelul la care să nu se ascundă în anonimat şi să huiduie.

În atmosfera cordială, muzică, multă voie bună şi ritm, am cules câteva păreri din public:

Reporter JS: Ce părere aveţi despre organizare, despre concurs,despre atmosfera din sală? Câteva cuvinte adresate organizatorilor?

Emilian Bejenaru (XII D): Concursul a fost ok, în afară de magician, care m-a plictisit. Participantele au fost foarte bune, frumoase. Organizatorilor: foarte şmecher!

Adi Donea (XII D): Ştiam că va câştiga Georgiana. Cu organizarea se putea şi mai bine. Atmosfera din sală e ok, dar cred că se va încinge şi mai tare cu apariţia invitatei noastre – Dj Miki Love!

Bogdan Amarandi (XI D): Păi, atmosfera e ok, concursul la fel. Aşteptăm ora 22 ca să o vedem pe invitata noastră şi să ne simţim bine.

Lili Zanet (X A): A fost foarte fain, organizatorii nu s-au lungit foarte mult cu programul pe care l-au avut de făcut.

Nicoleta Dabija (X F): A fost super tare, mi-a plăcut, a fost bine organizat, felicitări tuturor participanţilor şi organizatorilor!

Într-un final a apărut și invitata, Dj Miki Love, care a bucurat publicul prin prezenţa sa şi prin muzică. După ora 22, pentru cei rămaşi, Miki Love a oferit… ceea ce a oferit.

Părerea noastră, a reporterilor? Un bal reuşit, într-un loc plăcut, probe interesante, jurizare corectă şi distracţie la maxim! Concluzia? Elevii de la info au dovedit din plin că ştiu şi „algoritmii” distracţiei.

PS:Tind să menționez că DJ Miki Love a mixat după orele 22 ,când oficial balul a luat sfârșit(sfârșitul balului fiind anunțat la orele 21 50), iar Liceul de Informatică nu poartă nici o răspundere pentru aflarea minorilor în local după orele 22.Contractul cu Skye a fost semnat pe intervalul orelor  18-22, așa că administrația liceului nu poartă nici o răspundere pentru minorii rămași.


Anunțuri

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: