Campionatul de fotbal – un joc… cât o secundă

Cred că a devenit o obişnuinţă să venim în fiecare zi la şcoală şi să vedem acelaşi afiş pe uşă – Campionatul de fotbal „Joc Secund”. Nu sunt eu o mare admiratoare a acestul sport, dar a fost interesant să văd această mică zarvă ce s-a născut continuu în această perioadă, între învingători și învinși. Meciurile s-au ţinut aproape în fiecare zi şi în fiecare zi cineva a plecat, cineva a rămas ca să concureze până la urmă. Au existat multe controverse, care au fost discutate inclusiv în revista liceului şi între concurenţi, şi între organizatori, ceea ce este normal pentru un campionat.Totuşi, meciurile au fost acerbe, fiecare ştiind că face parte din echipă şi că nu are dreptul să-şi dezamăgească suporterii şi camarazii.

Finala s-a disputat ieri, 18 noiembrie, între clasa a XI-a D şi clasa a XII-a D, încheindu-se cu scorul 4:0 pentru XI D. Trecând peste timpul urât de afară, meciul s-a bucurat de susţinători, de goluri frumoase şi mai ales, de victorie pentru cei care au susţinut XI D. Printre suporteri i-am văzut şi pe domnii profesori  Florin Hurduc, Constantin  Alexandru, Ilie Croitoru, Anamaria Ghiban, Maria Paşcan. De asemenea, a fost prezentă și doamna director Carmen Losoczy, care a decernat și premiile. După meci, a avut loc decernarea premiilor, astfel:

Titlul de campioni – clasa a XI-a D;

Titlul de vicecampioni – clasa a XII-a D;

„Cel mai bun jucator” – Vlad Bătrînu, XI D;

„Cel mai imparţial arbitru” – Alexandru Losonczy

După decernare, am stat de vorbă cu campionii:

Reporter JS: Cum vi s-a părut campionatul?

Echipa XI D: A fost distractiv, interesant…

Reporter JS: Ce părere aveţi despre concurenţi? Ce clasă vi s-a părut mai puternică?

Echipa XI D: Nivelul concurenţilor noştri a fost slab, la drept vorbind, nu putem zice că am avut adversar, practic am fost cei mai buni, deşi clasele X F şi X  A au jucat destul de bine.

Reporter JS: Vă aşteptaţi la victorie?

Echipa XI D: Da, evident.

Reporter JS: Cum a fost ultimul meci? Aţi avut emoţii, v-au susţinut colegii?

Echipa XI D: Nu, nu am avut emoţii, pentru că ştiam că vom câştiga. Ni s-a părut prea uşor. Colegii ne-au susţinut, deşi am văzut şi colegi din alte clase care ţineau cu noi. Cel mai înfocat suporter a fost Casapu Alexandru, şeful galeriei, pentru că îi auzeam vocea în fiecare moment a meciului.

Reporter JS: Ce părere aveţi despre acest campionat? Cum vi s-a părut ideea în sine?

Echipa XI D: Ideea a fost bună, pentru că organizarea unui campionat între clasele unui liceu demonstrează care e mai tare, nu?

Reporter JS: Ce credeţi despre cum a fost organizat şi ce vreti să le transmiteți organizatorilor?

Echipa XI D: A fost bine organizat, cu mici incidente, ca în orice meci, dar în general le-a reuşit. Ceea ce ne-a dezamăgit este faptul că iniţial se vorbea de un premiu în bani acordat câştigătorilor, dar noi ne-am ales doar cu o cupă şi diplomă, asta nu ni se pare prea corect.

Ideea organizării unui campionat de fotbal aparţine revistei  „Joc Secund” şi în special lui Răzvan Ursachi din clasa a XII-a D şi lui Andrei Bidirliu (Bidi) din clasa a XII-a A, iar noi le mulţumim pentru aceste meciuri frumoase de care a avut parte liceul nostru. Pentru  a  afla mai multe detalii, am vorbit cu ei.

Reporter JS: Cum v-a venit ideea să faceţi un campionat? Care a fost scopul, în afară de a afla care clasă joacă cel mai bine fotbal?

Răzvan Ursachi: De când sunt în liceul ăsta, pe plan sportiv (mă refer mai ales la fotbal) nu se organizase nimic frumos şi interesant, iar aceasta este  o competiţie foarte bună pentru elevi, deoarece promovează calităţile de muncă în echipă, de leadership şi, în acelaşi timp, face şcoala mai interesantă.

Reporter JS: A fost dificil să organizaţi, să fiţi atenţi la fiecare meci?

Bidi: A fost dificil de programat meciurile în funcţie de orarul fiecărei clase, asta mi-a dat bătaie de cap câteva ore pe zi… timp de vreo 2, 3 zile.

Răzvan Ursachi: În general, da, pentru că am pierdut mult timp şi au existat şi multe conflicte de-a lungul campionatului, dar iată că am ajuns la final cu bine.

Reporter JS: Ce părere ai despre campioni? Ți s-a părut corect ultimul meci?

Răzvan Ursachi : Campionii sunt într-adevar pe merit şi din ce am observat în întreg campionatul ei sunt cea mai unită echipă şi cea care a marcat cele mai multe goluri. Au un atac foarte bun, completat de o apărare excelentă. Felicitări lor!

Ca P.S. din partea organizatorilor,

Bidi: În acelaşi timp organizatorii mulţumesc  tuturor echipelor participante şi susţinătorilor lor. De asemenea, ne-am bucura ca măcar una din clasele performere la acest capitol sportiv să le calce pe urme organizatorilor acestei ediţii de campionat şi să provoace la primăvară (sau în următorul an şcolar ) clasele la un nou duel. Închei într-o notă plăcută, zicându-vă că din greşeli omul învaţă şi cu acest prilej să sperăm că următoarele ediţii vor fi din ce în ce mai bune, mai susţinute, iar numărul nemulţumiţilor să deschidă porţile fair-play-ului.

Închei cu mulțumirea reporterului care vede că una dintre primele activități extrașcolare a cărei idee a plecat din redacția revistei „Joc secund” a avut o finalitate frumoasă, la fel cum, sperăm noi, va avea și Concursul de fotografie, ai cărui câștigători vor fi desemnați astăzi.

Reclame

About Elena Druță

Sunt studentă la facultatea de medicină veterinară din cadrul USAMV Iași. Textele de pe acest blog se află sub protecția legii drepturilor de autor. Vezi toate articolele lui Elena Druță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: